Les temperatures davallaran suaument aquest dijous, entre dos i tres graus, segons el Servei Meteorològic de Catalunya, especialment al litoral per l'entrada de vent de marinada. On encara es mantindran altes serà al nord-est de Catalunya on s'esperen temperatures força elevades sobretot a la tarda. Per això Protecció Civil manté en alerta el Pla Procicat per l'episodi d'onada de calor, tot i que aquest dimecres les temperatures ja no han estat tant i la perspectiva és de millora. Amb tot, el risc d'incendi seguirà sent molt alt, ja que de cara al cap de setmana es preveu inestabilitat i l'entrada de vent.

De cara al cap de setmana està prevista l'arribada de la cua d'un front fred, que pot fer que les temperatures baixin entre 2 i 4 graus depenent de les zones i pot portar algunes precipitacions. Tot i aquest descens, el risc d'incendi es mantindrà elevat per la presència d'inestabilitat i vent.

Per dijous a la tarda es preveuen temperatures altes sobretot a les comarques gironines, i en menor probabilitat a la Catalunya Central, Lleida i nord de Tarragona. Concretament, a partir del migdia, les temperatures extremes es podrien assolir a l'Anoia, Bages, Berguedà, Osona, Solsonès, Noguera, Garrigues, Pla d'Urgell, Segarra, Segrià, Urgell, Gironès, Pla de l'Estany, Alt i Baix Empordà, Garrotxa, Selva i Conca de Barberà.

El Pla Infocat per alt risc d'incendi es mantindrà en alerta aquest dijous amb un increment del perill a les comarques del nord-est. En concret persistirà el predomini de perill molt alt i extrem a zones de la Catalunya Central i interior a les comarques de Tarragona i Girona. El perill serà alt gairebé a tota la resta, i moderat només a zones elevades del Pirineu Occidental i Oriental.