El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha alertat aquest dimecres que la Generalitat tindrà "un problema majúscul" si els diners del Fons de Liquiditat Autonòmic no arriben aquest mes de setembre. Durant una entrevista a RAC1, Homs ha indicat que no tenen "la certesa" que es pugui posar en marxa "durant els propers dies". Alhora, el portaveu ha carregat contra l'anterior Executiu responent les declaracions que dimarts va fer el president parlamentari del PSC, Joaquim Nadal. Homs ha assenyalat que els diners del fons seran "per pagar tot allò que vostès es van gastar", i ha afegit que als membres de l'actual Govern han quedat "lligats de mans i peus".

Francesc Homs ha respost la pregunta feta per l'entrevistador de si hi haurà un problema en cas que els diners del Fons de Liquiditat Autonòmic no arribin aquest mes de setembre amb brevetat i contundència: "I tant que hi serà el problema, ja ho vaig dir ahir públicament, hi haurà un problema majúscul".

Seguint aquest fil, Homs ha indicat que encara no se saben "els elements" del fons, en referència als tipus d'interès, terminis de retorn i possibilitat de carència que comporti la suma sol·licitada pel Govern. "El fons no està en marxa, no coneixem la lletra menuda ni quines són les condicions econòmiques", ha afegit.

De la mateixa manera, el portaveu del Govern admet que no tenen "la certesa cent per cent" que aquest fons es posi en marxa en breu tot i que, segons ha afegit, "és el que hauria d'haver passat". Per exemplificar la situació en què es troba el Govern, Homs ha assenyalat que "el fons està anunciat fa setmanes i no s'ha instrumentalitzat encara".

Durant l'entrevista, Homs també ha respost la pregunta feta pel president del PSC, Joaquim Nadal, en referència al destí que tindrien els diners del fons. El portaveu de l'Executiu ha assegurat que serviran "per pagar tot allò que vostès es van gastar, i que per gastar es van endeutar".

Francesc Homs també ha carregat contra l'anterior Executiu afirmant que "això és el que et fa perdre capacitat d'autogovern: haver gastat més del compte". Des del seu punt de vista, "si no vols estar pendent de les condicions que t'imposen els altres, no pots gastar més del que no tens".