Una dona va resultar ferida lleu la matinada de dimarts a dimecres després de l'ensorrament de la primera planta i les golfes de casa seva al carrer Comerç 26 de Guardiola de Berguedà, que va cedir sobre un bar tancat des de fa dies.

La runa va atrapar una dona de 76 anys que vivia a l'immoble va ser evacuada per la porta del darrere. L'avís de l'ensorrament va arribar a les 2.27 hores de dimecres. La primera planta i les golfes de l'habitatgede l'edifici s'havien ensorrat per causes que encara no s'havien procedit a investigar. La dona, Maria F.A., va ser rescatada cap a les quatre de la matinada amb rascades a la cara i contusions a una cama, però va ser donada d'alta in situ pels membres del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

En la primera acció dels Bombers, onze dotacions terrestres es van adreçar al lloc dels fets. La seva feina va consistir a retirar tota la runa per accedir a l'única persona que hi havia a la casa en aquells moments. Finalment, a les 3.47 hores s'havia fet prou espai perquè pogués accedir fins a l'atrapada un metge, que en va poder fer una primera valoració. Uns minuts més tard es va aconseguir rescatar la dona, que va poder ser atesa en condicions.

Mentre treballaven els Bombers, es van evacuar quatre persones de la casa número 28. A la de l'altre costat de la finca ensorrada, la del número 24, no hi viu ningú. A la planta baixa del bloc on hi ha l'habitatge unifamiliar que es va ensorrar hi havia un bar que en aquells moments estava tancat. Cap a les set del matí els Bombers ja es van retirar de l'accident.