El conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries, ha assegurat aquest dijous que la Generalitat està buscant "tots els mecanismes" per garantir els pagaments a les entitats del tercer sector aquest setembre. Cleries ha destacat en una entrevista a Catalunya Ràdio que aquestes empreses "han de cobrar" i que, per aquest motiu, veu "imprescindible" el fons de liquiditat per fer front al deute financer de l'administració catalana, fet que indirectament facilitaria el pagament de factures i proveïdors. Segons el conseller, si es poden pagar els interessos, hi haurà altres recursos, com els diners provinents d'impostos propis de la Generalitat, que es podran dedicar a pagar al tercer sector.

"Hem de gestionar la negociació d'un pacte fiscal i altres millores polítiques però mentrestant hem de gestionar el dia a dia" perquè "les empreses i proveïdors que donen serveis a la Generalitat han de cobrar", ha assegurat Cleries. Ena quest sentit, ha explicat que el Govern està buscant "tots els mecanismes" que té a l'abast per fer front a aquests pagaments.

Cleries ha destacat que el fons de liquiditat és "imprescindible" per fer front al deute financer i ha afirmat que aquest any els pressupostos de la Generalitat recullen 1.900 MEUR a pagar en concepte d'interessos. "Molts que critiquen tot això s'obliden de l'endeutament que van deixar", ha afegit.

Quant els pagaments a les persones, com per exemple les beneficiàries de la Llei de la dependència, el conseller de Benestar i Família ha afirmat que el Govern està "compromès amb les persones i especialment amb aquelles que estan ens situació de més vulnerabilitat". Cleries ha reconegut que "en perill ho està tot" però ha demanat "tranquil·litat" a la població perquè, segons ha assegurat, el Govern està treballant per poder pagar aquestes rendes.

El conseller de Benestar i Família ha destacat que la "primera xarxa" per a les persones amb menys recursos l'ha de cobrir l'estat, perquè "les polítiques passives són la seva responsabilitat"l. En aquest sentit, ha afirmat que la Generalitat estaria en un segon pla quant a ajudes i que "si hi hagués un desbordament" de demanda de la Renda d'Inserció Mínima, competència de la Generalitat, "seria molt difícil d'afrontar".