Un total de 5.745 estudiants comencen aquest dimarts les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) de setembre, 399 menys que l'any passat. L'examen de llengua castellana i literatura donarà el tret de sortida a les proves a les nou del matí i continuaran amb llengua catalana i literatura, disseny/matemàtiques aplicades a les ciències socials/ciències de la terra, literatura catalana i dibuix tècnic. El 61,8% (3.553) es presenta a la fase general i alguns exàmens de la fase específica, 692 faran només les cinc proves de la fase general i 1.500 només els de l'específica. D'altra banda, 48 persones es presenten per pujar nota, 254 ho fan després de suspendre en anteriors convocatòries i 460 són de cicles.

La majoria dels estudiants inscrits a les PAU del setembre són dones (3.021) i faran els exàmens a Barcelona (4.424). A Tarragona els faran 510 estudiants, a Girona 463 i a Lleida 348.

Els exàmens continuaran dimecres amb les proves d'Història o Història de la filosofia, Llengua estrangera, dibuix artístic/llatí/matemàtiques, literatura castellana i Tecnologia industrial. Dijous serà el darrer dia amb Geografia, Física, Cultura audiovisual/Grec, Biologia, Anàlisi musical/Economia de l'empresa/Química, Història de l'art i Electrotècnia.