La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, va demanar ahir disculpes a qui s'hagi molestat per les seves "desafortunades" declaracions sobre la retribució dels diputats catalans.

Dimecres, De Gispert va demanar en una entrevista a RAC1 que no es rebaixi el sou dels diputats: "El 2003 jo cobrava 3.000 euros com a diputada. Actualment, un diputat ras també en cobra 3.000, i han passat vuit anys. Quan es parla d'abaixar el sou als polítics, si l'abaixem més ja no sé com anirem". Aquestes paraules van generar un allau de crítiques, sobretot a les xarxes socials, acusant-la d'estar desconnectada de la realitat.

De Gispert va reconèixer ahir que les seves paraules van ser "desafortunades", però va puntualitzar que les va pronunciar "en el marc d'una tertúlia radiofònica", i va destacar que al llarg de tota la seva carrera política sempre ha "defensat els més febles".

També va voler recordar que només accedir al càrrec de presidenta del Parlament, a final del 2010, va impulsar una sèrie de "dràstiques" mesures d'austeritat a la cambra, per "donar exemple" reduint moltes despeses supèrflues.