El projecte Barcelona World continua generant reaccions. El president del Gremi d'Hotels de Barcelona, Jordi Clos, va assegurar ahir que veia amb bons ulls la iniciativa sempre que la inversió l'assumeixin els inversors privats i no suposi una càrrega financera per a la Generalitat. Clos va dir que el nou projecte turístic que se situarà al costat del parc Port Aventura amb una inversió d'uns 4.740 milions d'euros, li sembla "perfecte" si la fan la Caixa, propietària dels terrenys, i l'inversor del projecte, el grup Veremonte, el principal accionista del qual és l'empresari Enrique Bañuelos.

En declaracions a la premsa després de la presentació de la iniciativa "Hotels amb D.O", Clos va assegurar que no voldria que aquest projecte suposés una càrrega financera per al govern català, en un context de crisi com l'actual.

Més crítica es va mostrar la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, que en una entrevista a Catalunya Ràdio, va demostrar el seu recel amb Barcelona World. La popular no va voler entrar a valorar el projecte a fons mostrant dubtes perquè els promotors només "financen un 20%". "Ja veurem com i qui posa la resta dels diners; ja veurem al final qui acaba pagant aquest projecte", va assegurar Sánchez-Camacho, que va denunciar que de moment Barcelona World "està, com sempre, explicat a mitges". La popular, igualment, va recordar que ella volia que Eurovegas hagués vingut a Catalunya.

Més reaccions

El delegat de l'ONCE a Catalunya, Xavier Grau, considera que els complexos d'oci i joc Eurovegas i Barcelona World no afectaran el negoci del joc d'aquesta organització de cecs perquè responen a "filosofies diferents".

Grau va explicar que la seva opinió no és "ni dolenta ni bona" sobre aquests projectes lúdics projectats per a Madrid i per a Salou, però considera que no afectarà el negoci de l'ONCE en el sector del joc, on actualment l'organització de cecs ocupa un 7,4% del mercat espanyol, davant del 37% que tenen les loteries públiques i el 55,4% del joc privat (bingos, casinos, màquines recreatives, etc...)

Preguntat sobre si l'ONCE estaria interessada a invertir o participar d'alguna manera en aquests dos macroprojectes, Grau, va afirmar que no li ho havien plantejat.