El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha assegurat avui que podria avançar les eleccions autonòmiques si "la situació fos difícilment governable" o si el pacte fiscal no avancés o comprovés que "no té possibilitats".

"Mirin, no tinc previst convocar eleccions en el curt termini si no és estrictament necessari. El que no puc negar, en un acte de transparència, és que no sigui necessari", ha asseverat en un esmorzar informatiu organitzat pel Fòrum Europa.

Després de recordar que el seu mandat finalitza a la tardor de 2014, Mas ha reconegut que la situació actual és "tan excepcional" que els governants no han d'actuar guanyant temps per mantenir una posició més institucional i "còmoda".

"Són temps en què cal jugar", ha postul · lat, encara que ha matisat que no s'ha de fer "d'una manera suïcida" ni "provocar problemes per provocar-los".

Ha insistit per tant que no és la seva intenció avançar els comicis, tot i que no nega que "en algun moment, si la situació es fa difícilment governable, si el tema del pacte fiscal no avança o no té possibilitats, qualsevol cosa que pogués passar que tingui substància suficient ... " podria convocar-les.

Mas ha respost així mateix a una pregunta sobre si l'absència en aquest acte del portaveu de CiU al Congrés i president d'UDC, Josep Antoni Duran Lleida, podria respondre a un malestar en el si de la coalició.

"Em sembla un tema absolutament irrellevant", ha assenyalat Mas qui ha respost que si Duran Lleida estigués en contra de la seva posició no hauria anat a la manifestació de dissabte, més quan va haver de fer-ho en cadira de rodes a causa de l'operació de menisc a la qual s'ha sotmès recentment.

"Que avui no estigui aquí és tan prosaic com que està tombat. No està KO Està estirat", ha continuat el president català, que ha explicat que els esforços que el líder d'UDC ha realitzat en els últims dies han portat al seu metge a recomanar repòs.