El president del Govern, Artur Mas, ha instat a consumir productes catalans. Mas ha criticat els intents de posar "impediments i fronteres" a la comercialització dels productes. "Sobretot en les darreres setmanes quan sento: deixarem de comprar aquest producte o aquest altre per vés a saber quin motiu, penso que no té massa sentit en l'Europa moderna", ha afirmat el president fent referència a algunes crides al boicot de productes catalans. Per això, creu que els consumidors han de ser conscients de "qui i què hi ha" darrere de cada producte. Mas ha inaugurat aquest dilluns l'ampliació i modernització de les instal·lacions de Llet ATO a Vidreres (Selva), que han suposat una inversió de 30 MEUR.

Artur Mas considera que és impossible avui en dia posar "impediments i fronteres" a determinats productes tenint en compte el lliure mercat dins Europa. Tot i això, ha demanat als consumidors que siguin conscients de la seva capacitat per generar riquesa i apostar per valors quan van a comprar. El president del Govern creu que els compradors han saber "què hi ha i qui hi ha" darrere de cada productes i, a partir d'aquí, "decidir lliurement" en què volen contribuir.

"Cadascú decideix el que vulgui però que sàpiga quins beneficis se'n treu d'aquesta petita decisió diària que és anar a comprar, que pot comportar beneficis no només per a una població, sinó per al conjunt del territori", ha afirmat Mas. El president ha insinuat les crides al boicot cap als productes catalans que hi ha hagut en les darreres setmanes des d'alguns sectors de la societat espanyola. Un debat que, diu, "no té massa sentit" dins l'Europa moderna.

Mas, durant una visita a les instal·lacions de Llet ATO a Vidreres, ha posat com a exemple el sector de l'alimentació i ha detallat que comprar productes primaris catalans ajudarà "els nostres pagesos a aconseguir preus una mica millors" i, al seu torn, assegurar la supervivència del sector i que els joves no abandonin el camp perquè ja no és rendible.

El president ha posat ATO com a exemple d'empresa que, tot i les dificultats econòmiques, aposta per la innovació i la modernització per continuar essent capdavantera en el sector. Artur Mas ha inaugurat avui una ampliació i modernització que ha suposat una inversió de 30 MEUR i que serveix per crear una nova línia de producció i un magatzem robotitzat.

El president del grup ATO, Jaume Pont, ha reivindicat l'esforç d'alguns productors catalans que han aconseguit que "ATO torni a ser catalana" i que vetllen pel futur de la marca. "Hi ha una traçabilitat del 100%, es pot estar segur que ni una sola gota de llet ATO ve de fora de Catalunya", ha afirmat Pont. El president ha assegurat a Mas que "no volen subvencions" però sí "reconeixement públic" per la feina que fan.