El temporal de pluja s'allargarà fins al diumenge a la tarda. Dividit en dos episodis, el més intens, amb capacitat per deixar 20 litres per m2 en menys de mitja hora, serà el segon i començarà dissabte al vespre. El Servei Meteorològic de Catalunya preveu onades de dos metres i mig a tota la costa catalana. Aquest matí les seves boies ja n'han detectat algunes de quatre metres a Blanes. Precisament en aquesta població s'ha recuperat el cos sense vida d'una dona polonesa que havia desaparegut a Lloret de Mar. El secretari d'Interior, Xavier Gibert, ha afirmat que es tracta d'un temporal «habitual» que serà «significatiu» sobretot per l'acumulació d'aigua que comportarà.

El temporal de pluja serà llarg. Durarà presumiblement fins al diumenge al vespre. Constarà de dos episodis separats per una pausa que es produirà demà dissabte cap al migdia. El segon serà el d'aiguats més intensos, de més de 20 litres per m2 en menys de 30 minuts, segons les previsions.

El secretari Gibert ha aclarit que es tracta d'un temporal «habitual» en aquesta època de l'any que resultarà «significatiu» per la seva durabilitat, d'entre tres i quatre dies, i per l'acumulació d'aigua que deixarà, més de 100 litres per m2 en la majoria del territori català.

Onades de 2,5 metres

L'onatge tampoc ha estat qualificat d'«excepcional» per Gibert. Tot i que sí que ha rebut el qualificatiu de «fort» per part del tècnic Santi Segalès que l'ha acompanyat en la seva compareixença davant dels mitjans aquest migdia. Les boies del Servei Meterològic de Catalunya han detectat onades de fins a quatre metres a Blanes i les previsions apunten que seran de més de 2,5 metres a tota la costa catalana.

Davant les previsions meteorològiques adverses, Protecció Civil ha insistit a sol·licitar als ciutadans que extremin les precaucions a les zones on el temporal de pluja sigui especialment intens, així com a tot el litoral.

Els responsables de Protecció Civil han instat a allunyar-se de l'escullera, passejos marítims pròxims a la línia de mar i espigons, mentre que efectius d'emergències han desplegat a Catalunya un dispositiu especial pel front de pluja, vent i mala mar.

Cap activitat esportiva prohibida

Des de la conselleria no s'ha donat cap instrucció per prohibir la celebració de les activitats esportives previstes per aquest cap de setmana. Tampoc la travessia organitzada per 'Neda el Món' que preveu reunir nedadors d'aigües obertes a la Costa Daurada per creuar una distància de 7 quilòmetres. «No els hem prohibit però ens hem posat en contacte amb tothom per demanar que extremin les precaucions», ha aclarit.