Els farmacèutics mantenen la convocatòria de tancament patronal d'aquest dijous. Així ho ha anunciat el president del Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya, Jordi de Dalmases, que ha explicat que s'ha pres aquesta decisió tot i l'anunci tant del Govern de la Generalitat com del govern espanyol que el pagament pendent de l'octubre corresponent a les factures de medicaments del juliol es faria durant les pròximes hores.

De fet, ha assegurat que la transferència encara no ha arribat als farmacèutics. També ha dit que s'ha decidit mantenir la convocatòria per "aixecar un senyal d'alarma" sobre una situació que cal "arreglar". Durant la jornada, 371 farmàcies garantiran els serveis mínims.

Aquest matí de dijous, hi ha hagut reunions de cada col·legi a les seves seus de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona. Posteriorment, cap a les dues del migdia, s'ha reunit el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya durant aproximadament una hora i mitja, on s'ha acabat prenent la decisió de mantenir el tancament patronal per aquest dijous.