El candidat del PSC, Pere Navarro, va convidar l'expresident extremeny Juan Carlos Rodríguez Ibarra, del que va dir que "no representa gran cosa en el PSOE", a passar uns dies a Catalunya per conèixer la seva realitat, i va criticar Oriol Pujol (CiU) per les seves paraules sobre la relació PSC-PSOE.

En un acte de precampanya, Navarro es va referir en primera instància a Ibarra, qui dijous va publicar un article en El País en el que va dir sobre l'aposta del PSC al dret a decidir a Catalunya: "I qui és el PSC per treure-li a la resta d'Espanya la seva sobirania? En nom de quins drets històrics parlen per autodeterminar-se? Quan hi ha hagut una comunitat catalana independent?".

"Ibarra no representa gran cosa al PSOE, per tant el convidaria a passar uns dies aquí a Catalunya a veure si d'una vegada entén com és la nostra societat, què necessita i què representa aquí el PSC", va subratllar Navarro.

El líder del PSC també es va referir a les desqualificacions del secretari general de Convergència, Oriol Pujol, qui va assegurar que el PSC té una relació "un punt sodomita" amb el PSOE. "A Oriol Pujol li diria que no em vull embrutar més amb comentaris que es desqualifiquen per si mateixos i que són una aportació més al crit i a la tensió a la qual la campanya de CiU ja ha contribuït prou", va dir.

Les eleccions

El líder del PSC i candidat a presidir la Generalitat, Pere Navarro, va confiar que els votants indecisos es decantaran pel seu partit i renunciaran a CiU i PP, ja que aquestes formacions només aposten per encarar la campanya des de la "tensió". Ho va afirmar en un acte del PSC sobre polítiques de gènere, en al·lusió a les successives enquestes electorals que vaticinen un retrocés dels socialistes catalans a les urnes, malgrat que el 2010, amb 28 diputats, ja van tenir el seu pitjor resultat en unes autonòmiques. Va interpretar que, davant d'una CiU independentista i un PP recentralitzador, "hi ha moltes persones que estan a l'espera que una força política, en aquest cas el PSC, que faci propostes que hagin de veure amb el diàleg i la sortida de la crisi".

"Aquestes persones que no tenen decidit el seu vot, estic convençut que es decidiran per votar l'alternativa sensata que nosaltres representem", va tancar el candidat socialista. Navarro va considerar que la principal lectura que ofereixen les enquestes és que hi ha "una part molt important de la població de Catalunya que no té decidit el seu vot", i va dir que el PSC està ben posicionat per aconseguir captar els indecisos.