El cap de campanya del PSC i secretari d'organització del partit, Daniel Fernández, va situar ahir el seu partit com l'única opció "intel·ligent i raonable" per als catalans no independentistes.

Després de participar en un acte al barri de Sant Martí de Barcelona, va criticar que la proposta de CiU sigui "treure Catalunya d'Espanya i d'Europa", pel que va animar els votants a donar suport al PSC per evitar-ho. Per a Fernández, "hi ha un camí que pot avançar entre la independència que demana Mas i el centralisme del PP", i va afirmar que els socialistes són l'única garantia d'un diàleg amb l'Estat. "Entre uns i altres hi ha una ampla avinguda a través de l'acord, a través de la proposta federal" i va assegurar que el federalisme és la via que el seu partit defensarà en la campanya.

Manifest federalista

D'altra banda, Fernández va celebrar que gairebé 300 intel·lectuals espanyols signessin ahir un manifest federalista que nega l'espoli a Catalunya, perquè "gestos com aquest contradiuen als qui no paren de dir cada dia que el federalisme no té interlocutors". "El text demostra que Espanya vol dialogar des del respecte a Catalunya, i és en aquest context en el qual volem treballar", va concloure Fernández.