El portaveu el Govern, Francesc Homs, ha assegurat aquest dimarts que des de l'Executiu s'estan fent "gestions" per tal de pagar el que es deu al sector farmacèutic i també a "tots els proveïdors" de la Generalitat. Durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu, Homs ha lamentat que el Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA), s'estigui entregant "per fascicles" perquè això impedeix al Govern el fet de gestionar-lo "en el seu conjunt". D'aquesta manera, segons ha indicat, es podria "donar més certesa" a les farmàcies i als proveïdors".

"En la línia del que està al nostre abast, estem intentant fer gestions no només per al pagament de les farmàcies sinó de tots els proveïdors". D'aquesta manera, el portaveu del Govern ha respost a la pregunta sobre l'impagament al sector farmacèutic del que se li deu corresponent als medicaments dispensats a l'agost i que ascendeix a 94 MEUR.

Fonts del Col·legi de Farmacèutics van assegurar a l'ACN que dilluns no es van cobrar aquests diners, tal com, per altra banda, ja s'havia admès que passaria des del Govern. Aquest dimarts, el portaveu ha confirmat que "hi ha converses amb el món de les farmàcies i en la mesura que puguem donarem les certeses que estiguin al nostre abast".