El cap de llista del PPC per Girona, Enric Millo, va alertar ahir que el "moment zero" d'una hipotètica independència seria una "tragèdia" per a Catalunya i va plantejar, davant un nodrit grup d'empresaris, si un escenari d'"incertesa" és el que desitgen per a les seves activitats econòmiques. En un dinar-col·loqui organitzat per la patronal de la petita i mitjana empresa Pimec, Millo va alertar els seus interlocutors de les conseqüències per a Catalunya d'una possible independència que la deixaria "fora" d'Europa, de l'euro i en una situació d'"inestabilitat", i va oferir el PPC com un partit amb prioritats "clares" de govern. "El moment zero d'una hipotètica independència és una tragèdia per a Catalunya, i les primeres i segones generacions s'ho passarien molt malament", va advertir Millo, que va postil·lar: "és sumir-nos en un abisme".

Les conseqüències

El cap de llista per Girona a les eleccions catalanes va insistir que una Catalunya independent quedaria exclosa de la UE i, en l'hipotètic cas que posteriorment pogués ingressar com a Estat membre, no se sabria "quan" ni "com" ni sota quines "condicions". "Ens interessa instal·lar-nos en aquesta situació d'inestabilitat i d'incertesa? Vostès, que són empresaris, els interessa això?", els va preguntar Millo. El dirigent popular va precisar que el que Catalunya necessita és un govern amb les prioritats "clares" per sortir de la crisi econòmica després de les eleccions catalanes, davant l'opció de CiU que, va dir, l'endemà plantejarà "debats", "referèndums" i "independències" que no contribueixen a crear el marc adequat per reactivar l'economia.

"Aquest és el govern que necessiten vostès?", va tornar a preguntar als empresaris que van assistir a la conferència. Millo va proposar, en aquest context, una bateria de mesures que combinen "austeritat" amb "equilibri" per reactivar l'economia, generar riquesa i crear llocs de treball com una reducció de les estructures administratives, un nou model de finançament per a Catalunya, la reforma en "profunditat" del Servei d'Ocupació Català o una llei d'emprenedors. "Això sí són prioritats", va recalcar el dirigent popular.