El candidat del PSC a la Generalitat, Pere Navarro, va presentar ahir el lema de campanya del seu partit, que consta d'una sola paraula, "federalisme", la bandera amb la qual els socialistes volen situar-se equidistants "de la independència i el centralisme" amb vista a les eleccions del proper 25 de novembre. En el cartell electoral, es pot veure un primeríssim pla de Pere Navarro acompanyat de la paraula "Federalisme" al costat del lema de la precampanya del PSC, que ha estat "L'alternativa sensata". Un altre dels cartells que va presentar el candidat socialista demana als ciutadans que es decideixin pel federalisme, proposta que situen fins i tot gràficament al mig de dues opcions davant les quals els socialistes es col·loquen en l'equidistància: "no a la independència i no al centralisme", diu la imatge.

El candidat del PSC va demanar al president català, Artur Mas, un cara a cara, en la seva condició de líder del primer partit de l'oposició a Catalunya. "El 2010, Mas va proposar que si era president oferiria un cara a cara al candidat de l'oposició. El que esperem és que compleixi la seva paraula perquè es puguin aclarir les posicions dels dos partits majoritaris en aquestes eleccions", va assenyalar.

Navarro va definir la seva campanya com "clara i transparent" i va demanar a la resta de forces polítiques catalanes i en especial a CiU, que segueixin el seu exemple.

"La transparència és el nostre objectiu màxim, sobretot en aquestes eleccions que no calien i que Mas no ha elegit convocar per l'interès del país. Que aquesta campanya serveixi almenys per augmentar la claredat, la participació i la transparència", va subratllar Navarro.

La declaració

El candidat del PSC a la Generalitat, Pere Navarro, va assegurar que el seu partit acataria el resultat d'una consulta sobre la independència de Catalunya, sigui quin sigui el resultat, sempre que es tractés d'una consulta "legal, acordada, vinculant i amb una pregunta clara". "Si reunís la consulta aquestes condicions, és evident que el que hem de fer tots els partits és acceptar la voluntat popular, tant si surt a favor de trencar com si surt a favor de continuar junts, i insisteixo, junts en un projecte amb una vinculació diferent de l'actual", va esgrimir el candidat del PSC.

Navarro va fer aquestes afirmacions en resposta a una pregunta d'un dels assistents a l'acte de precampanya en la qual se li requeria que, si hi hagués una majoria social a favor de la independència, quin paper jugaria el PSC i si "respectaria" aquest resultat. El líder del PSC va ser clar en aquest sentit: "És evident que el que hem de fer tots els partits és acceptar la voluntat popular (...) La resta d'Espanya no podrà negar que el poble de Catalunya pugui decidir la seva vinculació amb l'Estat", va emfatitzar Navarro, que sempre s'ha declarat contrari a la independència.