El líder d'ERC i candidat a presidir la Generalitat, Oriol Junqueras, va acusarArtur Mas (CiU), de cobrar als pensionistes a través de l'euro per recepta el que "ha perdonat a les rendes més altes" amb l'eliminació de l'impost de Successions.

"És profundament injust. Les retallades en matèria sanitària responen en part a apriorismes de caràcter ideològic", va valorar després de reunir-se ahir amb la direcció i el comitè d'empresa de l'Hospital Clínic de Barcelona per intercanviar impressions sobre la possible privatització del centre.

Considera que la voluntat del Govern de CiU és protegir els bancs mentre exigeixen a la resta de la població "pagar impostos abusius, com per exemple l'euro per recepta".

Junqueras creu que hi ha una excessiva pressió sobre el consum, i va apostar per eliminar aquesta taxa, i també s'ha mostrat partidari de rebaixar l'IRPF i l'IVA perquè "hi ha alternatives millors" per recaptar impostos.

Entre les quals hi ha, va citar la imposició d'un impost sobre els bancs, l'eurovinyeta per als camions estrangers que circulen per les carreteres catalanes, i que, conjuntament, podria aportar a les arques catalanes uns 1.700 milions d'euros, "el doble de tot el que ha retallat CiU en matèria sanitària".

Sobre la situació del Clínic, Junqueras es va mostrar preocupat per la seva possible privatització, així que presentarà després de les eleccions una proposta de resolució per debatre aquest assumpte al Parlament. El líder republicà creu que el Clínic "ha de tenir un tractament que garanteixi la seva condició pública".

Abaratir els somnis

El candidat republicà a la presidència de la Generalitat, Oriol Junqueras, tem que el president en funcions, Artur Mas, "abarateixi els somnis" de la independència en topar-se amb la primera dificultat si revalida la victòria a les eleccions del 25 de novembre.

Junqueras va assegurar que si ERC aconsegueix el suport suficient a les urnes "serà una garantia per culminar el camí cap a la independència".

Una garantia no només pel que fa a la sobirania de Catalunya, sinó també per a "una alternativa social i econòmica diferent a la que representa CiU" i, segons la seva opinió, molt millor davant les polítiques que el Govern català ha dut a terme pactant amb el Partit Popular.