El candidat d'ICV-EUiA a la presidència de la Generalitat, Joan Herrera, va avisar ahir que votar CiU el 25-N implica assumir que, més enllà del discurs sobiranista, s'aposta per "un paquet" que també inclou "retallades, austeritat dogmàtica, insensibilitat social i menyspreu pel patiment". "Això el país no s'ho pot permetre", va assegurar el candidat en un acte a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. L'ecosocialista, a més, va fer una crida als ciutadans a sortir avui al carrer i a secundar la vaga general. En la seva opinió, si els treballadors no omplen els carrers, tindrà més força qui està impulsant les retallades.

Herrera va defensar que, a Catalunya, CiU ha acceptat que s'hagi eliminat l'impost de successions, ha incrementat taxes universitàries i s'ha negat a establir l'impost a les grans fortunes. També va acusar el Govern de "no tenir ànima" per reduir prop del 30% de les beques menjador o a la reforma de la RMI. "No fa falta anar als malvats govern del PP a València; aquesta és la troika que hem tingut de PP, PSOE i CiU, que aplica reduccions als treballadors, la reforma laboral, tancaments de quiròfans o reducció de les rendes mínimes d'inserció", va assenyalar el cap de files d'ICV. A canvi, segons Herrera, s'ha patit un "austericidi", amb "atur com mai i patiment com mai".

Crida a participar en la vaga

En el seu discurs, l'ecosocialista també va abrandar la crida a la vaga general. "Tan de bo CiU estigués acompanyant avui la vaga general tal com ho van fer la darrera Diada", va etzibar. I va apel·lar el conseller d'Interior, Felip Puig, a preparar "el mateix dispositiu" que per la manifestació de l'11-S.

Herrera va voler fer una crida a secundar la vaga general i a participar a la manifestació de dimecres. "S'ha de guanyar al carrer, guanyar la llibertat", va afirmar. "Demà passat tindrem la mateixa crisi", va advertir el líder ecosocialista. "Si hem sortit molts al carrer, expressarem que som molts, i si no sortim, creixeran", va assenyalar.