El candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, Pere Navarro, adverteix als catalans que aquells que pensin que Artur Mas (CiU) planteja la independència només com una amenaça "s'equivoquen". "No és un órdago, no estem jugant al mus", va alertar el socialista, que considera que l'estratègia del candidat convergent a la reelecció és "una onada que ja no pot aturar". Per Navarro, Mas "ha incitat tant a la independència que la gent pensa que la independència és la solució a tot, i ara no pot fer-se enrere".

I és que per Navarro, cal advertir que la qüestió nacional que planteja Mas "no és un joc, nosaltres no juguem al mus, no estem en una negociació de conveni col·lectiu, és una cosa molt seriosa". És per això que va seguir defensant el federalisme que proposa com "la millor solució" possible, i va retreurea ERC el seu suport "total" a Mas. Per Navarro, "ERC ha renunciat bastant al seu nom d'Esquerra i ha triat ser la crossa de Convergència i Unió".

D'altra banda, preguntat per quines serien les condicions del PSC per donar suport a un hipotètic candidat del PSOE que es presentés a les primàries del socialisme espanyol, Navarro va volgut explicar que "oficialment" el partit no es posicionarà. Tot i així, el candidat a la presidèncai va matisar que "el PSC té el seu programa i les seves resolucions". I va afegir que "el candidat o candidats que donin suport al que nosaltres diem tindrà el suport majoritari dels militants del PSC".