Una dona de 42 anys està ingressada a l'hospital de Sant Pau de Barcelona amb l'ull esquerre rebentat, segons que sembla per una pilota de goma llançada pels Mossos d'Esquadra al final de la manifestació per la vaga general celebrada a Barcelona. Segons fonts del centre sanitari, la dona va ser traslladada a les 21.20 hores de dimecres a l'hospital de Sant Pau, on segueix ingressada després de ser intervinguda quirúrgicament de l'ull esquerre, del qual podria arribar a perdre la visió.

Preguntat per l'incident, el conseller d'Interior, Felip Puig, va dir que desconeixia les causes, però que en qualsevol cas a la zona on la dona assegura que va ser ferida "no es va llançar ni un projectil ni pilota de goma", ni va tenir lloc cap càrrega policial. La dona va ser recollida a la plaça de Catalunya de Barcelona per una patrulla de la Guàrdia Urbana, que la va portar fins a l'ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) que, al seu torn, la va traslladar en estat greu a l'hospital de Sant Pau.

La pacient va ser intervinguda quirúrgicament, atès que va patir l'explosió del globus ocular i una fractura del sòl orbitari, de manera que se li ha hagut de reconstruir l'ull. Fonts del centre sanitari van informar que s'està a l'espera de l'evolució de la pacient, que podria arribar a perdre la visió de l'ull.

Les crítiques

L'associació Stop Bales de Goma, que defensa la prohibició d'aquesta mena de projectils, va afirmar disposar de testimonis de l'incident que asseguren que la dona va rebre a l'ull esquerre l'impacte d'una pilota llançada pels Mossos d'Esquadra. Precisament, dies abans de la manifestació convocada amb motiu de la vaga general, l'associació Stop Bales de Goma va demanar a la policia que no utilitzés pilotes de goma, pels riscos que comporta l'ús d'aquests projectils.

El mes d'abril passat, un jove bilbaí va morir per les ferides causades per una pilota de goma disparada per l'Ertzaintza, cosa que va motivar que el Govern basc prohibís el seu ús per part de les patrulles de Seguretat Ciutadana.