La Mesa del Congrés ha admès a tràmit les peticions de compareixença de CiU perquè els ministres d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i d'Interior, Jorge Fernández Díaz, informin a la Cambra de les investigacions sobre la suposada existència de comptes a Suïssa de dirigents d'Artur Mas i Jordi Pujol.

Malgrat la urgència, fonts parlamentàries ja han descartat que doni temps que aquestes explicacions es produeixin en els pocs dies hàbils que queden de campanya electoral a Catalunya, com pretén el grup de CiU.

L'admissió a tràmit es va realitzar de manera extraordinària, doncs els escrits es van registrar al Congrés al mateix temps que es reunia la Taula i per tant no estaven en l'ordre del dia dels assumptes a tractar per l'òrgan de govern de la Cambra baixa. Malgrat el caràcter inusual de la qualificació, ningú a la Taula va posar cap objecció tramitar els escrits de CiU, que al·legava raons d'urgència perquè tota la polèmica ha sorgit en l'última setmana de campanya de les eleccions catalanes.

Així les coses, es va aplicar el tractament que es dóna a les preguntes de control al Govern que es registren els dilluns, ja fora de termini, sobre assumptes d'extraordinària actualitat que han sorgit el cap de setmana. Ara bé, CiU també pretén que les Comissions d'Interior i d'Hisenda es reuneixin de manera extraordinària abans de divendres, últim dia de campanya electoral, per substanciar aquestes compareixences.

La Mesa del Congrés ja ha enviat aquests escrits a aquestes dues comissions parlamentàries, que per celebrar la compareixença abans de divendres haurien de convocar d'urgència reunions dels seus portaveus i, a més, buscar un forat a l'agenda dels ministres i cridar després a tots els membres de la comissió. Un escenari que fa preveure que la compareixença no tindrà llocs fins després de les eleccions catalanes.