Els resultats inesperats de les eleccions -cap sondeig pronosticava 50 diputats per a CiU- i la intenció per part de la federació nacionalista de fer entrar a ERC en el Govern han deixat congelat el projecte de Govern continuista que planejava Mas. Durant la campanya Mas va manifestar que hi hauria pocs canvis en el seu govern, però fonts pròximes a CiU apunten que el conseller d'Economia i Finances, Andreu Mas-Colell, podria no continuar o assumir altres responsabilitats en el Govern, com Exteriors, mentre que els responsables d'Empresa i Ocupació, Francesc Mena, i el de Salut, Boi Ruiz, podrien sortir del Govern en ser la cara de les retallades aplicades fins ara. Segons publicava Economia Digital, el conseller d'Economia hauria comunicat a Artur mas que no comptés amb ell per al pròxim Govern. L'entorn del president en funcions de la Generalitat no considera aquesta decisió definitiva, però admeten que serà complicat convèncer-lo perquè formi part del nou Govern català. No obstant això, segons el mateix mitjà de comunicació, Mas-Colell ha confessat en privat que està cansat i, hi ha qui assegura, cremat.

Al capdavant de la Conselleria d'Economia, Mas-Colell ha hagut d'afrontar el desgast que han suposat les tres onades de retallades aplicades pel Govern. També ha vist com el projecte Eurovegas finalment anava a Madrid i ha presenciat el fracàs en el salvament de Spanair.

Perfil acadèmic

Tot i que Mas-Colell ja havia format part del Govern de Catalunya entre abril del 2000 i desembre de 2003 com a Conseller d'Universitats, sempre s'ha definit com un "acadèmic". De fet, ha exercit de professor del departament d'Economia de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona (UPF). També va ensenyar a la Universitat de Berkeley del 1972 al 1981, per després donar classes a la Universitat de Harvard, fins al 1995.