La presidenta del Parlament i militant d'Unió Democràtica, Núria de Gispert, s'ha mostrat aquest dilluns convençuda que el seu partit sempre s'ha finançat de forma legal. En el mateix dia que comença el judici del 'cas Pallerols' de presumpte finançament irregular amb diners de subvencions per cursos a aturats, la presidenta ha fet aquesta defensa dels democristians en una entrevista a El Matins de TV3. Preguntada sobre si posaria la mà al foc pels acusats, De Gispert ho ha dit clar. "Jo penso que sí", ha respost. Tot i així, la presidenta del Parlament creu que el cas "dura molts anys i voldria que acabés ja el tema".

"Això crema les persones, les institucions i es fa difícil d'explicar", ha dit la presidenta del Parlament, tot criticant la 'pena de telediari' que suposa el cas per Unió i pels acusats. En aquest sentit, De Gispert ha manifestat que creu "en la justícia" i ha demanat que "la lentitud que ha tingut en aquests quinze anys ara la pugui resoldre el més aviat possible i es pugui saber la veritat i defensar com jo faig al meu partit".

Per últim, De Gispert ha volgut posar de manifest la "necessitat d'una reforma en profunditat" de la llei de partits i sobretot de l'apartat que correspon al seu finançament. Però això, ha dit, correspon al Congrés dels Diputats, i per això ha demanat a aquesta cambra que s'hi posi "d'una vegada per totes, perquè és necessari que els partits puguin funcionar".