La vaga improvisada d'un grup de taxistes com a protesta pel nou sistema de torns que va entrar en vigor el dia 2 de gener va deixar ahir sense taxis l'aeroport del Prat, segons van informar fonts sindicals. Més de 200 taxistes es van concentrar a la zona d'espera de taxis de la T1 de l'aeroport del Prat en una assemblea improvisada en la qual els conductors van mostrar el seu rebuig al sistema que limita les hores que poden treballar.

El sistema permet treure dels carrers entre 750 i 2.000 taxis durant el dia i s'ha posat en marxa amb la finalitat d'adequar l'oferta de taxis a la demanda d'aquest servei, que s'ha reduït notablement com a conseqüència de la crisi econòmica. Un dels taxistes concentrats, Manuel Ferreira, va assegurar que la facturació diària amb el nou sistema està entre els 40 i els 50 euros i manté que "amb això no es pot viure". Els conductors autònoms, segons aquest conductor, són els grans perjudicats pel nou sistema.

El sistema de torns estableix un horari de matí i un altre de tarda per als taxistes, que porten un adhesiu a l'exterior que indica el seu horari de treball. En canvi, la nit és lliure. "Molts taxistes han decidit sortir de nit per intentar facturar més", va assegurar Ferreira.

De la seva banda, el representant del Grup de Taxistes Independents (GTI) José María Soto va assegurar: "Ara estem pitjor que abans d'aplicar-se el sistema dels torns". Representants dels conductors es van reunir amb el gerent de l'Institut Metropolità del Taxi (IMET), Eduard Ràmia, per mostrar el seu malestar per la situació, segons va confirmar el IMET.