El portaveu adjunt del grup parlamentari d'Esquerra, Oriol Amorós, ha volgut estar contundent aquest dimecres al matí en reaccionar davant el pacte que ha tancat judicialment el cas Treball. Des d'ERC han volgut així demanar a Unió que "s'assumeixin responsabilitats polítiques" al partit. Sense esmentar directament al líder democristià, Josep Antoni Duran i Lleida, però en clara referència a la seva promesa feta l'any 2000 de dimitir si es demostrava que hi havia finançament il·legal, Amorós ha assegurat que espera que "sigui coherent" i actuï en conseqüència "a la seva paraula".

Des d'Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Amorós, ha reclamat que, després del pacte amb el fiscal al que han arribat els acusats pel cas Pallerols, s'actuï dins Unió Democràtica. "Sempre que hem demanat responsabilitats polítiques en casos que hem vist indicis raonables de corrupció se'ns ha dit que havíem d'esperar al procés judicial. Doncs bé, ara ja tenim el procés judicial fet; i demanem que s'assumeixin responsabilitats polítiques", ha sentenciat el portaveu adjunt d'ERC.

I és que pels republicans, tan greu és admetre que es van apropiar de diners públics per finançar Unió, com la manera "com s'ha tancat el cas". És per això que ha demanat que s'accelerin tots els processos per poder tenir "una bona llei de transparència".

Preguntat per les declaracions fetes per Duran i Lleida l'any 2000 on assegurava que dimitiria si es demostrava que hi havia finançament irregular d'Unió, Amorós ha insinuat que el que hauria de fer ara el democristià és plegar dels seus càrrecs. "La paraula és el primer patrimoni que té la persona, i esperem que tothom sigui coherent amb la seva paraula", ha dit.

El portaveu adjunt d'ERC també ha demanat que, tot i el que suposa que un partit hagi admès la seva culpabilitat en un cas com aquest, "no es posi a tots els polítics en el mateix sac". "No val com a excusa dir que els partits no tenen un bon finançament; es pot fer política amb un finançament legal", ha conclòs.