L'Audiència de Barcelona ha absolt a l'exalcalde de Torrelles de Foix Erasme Torrents (CDC) del delicte de conspiració d'assassinat del qual va ser acusat per ordenar suposadament matar a un antic company del seu grup municipal que li va arrabassar l'alcaldia en una moció de censura. En la sentència, el tribunal considera que no està acreditat que l'alcalde, al costat de tres persones més acusades de participar en el complot, "s'haguessin concertat i posat d'acord per acabar amb la vida" de l'excompany de files de l'alcalde, Salvador Miralles, per la qual cosa els absol a tots d'aquest delicte.

La Secció Sisena de l'Audiència condemna només per tinença il·lícita d'armes a dos dels acusats, Salvador B., que va ser el que va relatar a la policia l'existència de la conspiració per matar a Miralles, i al seu contacte Francisco Javier A.P., que va comprar a l'anterior un rifle i dues caixes de munició, malgrat estar mancat de llicència.

Torrents i les cinc persones de l'entorn de l'exalcalde van ser acusades per Miralles d'intentar matar-lo després que aquest, que va ser tinent d'alcalde després de les municipals de 2003, s'aliés amb quatre edils del PSC en l'oposició perquè prosperés una moció de censura el juny de 2004.

En la seva sentència, el tribunal considera que "existeix una absoluta i total falta d'acreditació d'aquesta compartida i resolta voluntat d'acabar amb la vida de Salvador Miralles", atès que els únics indicis de l'acusació se sustenten en la declaració d'un dels processats davant la policia en qualitat de confident. La declaració d'aquesta persona, segons raona la sala, es va efectuar en "un context anòmal", quan Salvador B. estava empresonat per tràfic de droga i, de manera verbal, va fer una manifestació davant els Mossos d'Esquadra que incriminava a un dels processats i al pare d'aquest.