La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha manifestat aquest divendres que el document de declaració de la sobirania no s'havia de fer públic perquè és un primer text de treball, consensuat per CiU i ERC, però que busca el consens de les forces parlamentàries que aposten pel dret a decidir. De fet, la secretària d'Esquerra ha explicat que el document es va enviar ahir al matí a aquests grups, PSC, ICV i CUP, perquè hi facin les seves aportacions i esmenes, i al cap de poques hores ja s'havia filtrat a la premsa. Davant les reaccions crítiques del socialista Maurici Lucena, Rovira li ha demanat que els comuniqui les seves esmen en lloc de fer-les públiques als mitjans.

En una entrevista a TV3, Marta Rovira ha afirmat que CiU i ERC volen el consens amb aquesta declaració i faran els màxims esforços perquè sigui un "document de país", que fixi les "ases de la democràcia i de l'exercici del dret a decidir". També ha insistit que és un document "pendent de debatre i rebre aportacions".

Sobre les crítiques de Lucena, que l'ha qualificat de "cosa d'adolescents", Rovira li ha demanat que el camí iniciat sigui "seriós" i que faci les "esmenes" per convertir-lo en un text "seriós" i "rigorós". "No li estem demanant al PSC que sigui independentista, li estem demanant que ens ajudi a fer un text de país", ha afegit.

"És un text amb vocació de sumar i de ser el màxim de representatiu", ha seguit argumentant Rovira, que ha demanat als altres partits que no els deixin sols, a CiU i ERC, perquè el país viu una "situació molt greu i d'emergència social". Entre les propostes per revertir la situació, ha esmentat nous impostos a les grans fortunes i matisar les polítiques d'austeritat.