Si dimecres va ser el portaveu del PSC, Jaume Collboni, l'encarregat de reaccionar a tot el que implica l'acord del cas Treball, 24 hores després va ser el primer secretari del partit, Pere Navarro, el que va exigir a Josep Antoni Duran i Lleida que respongui davant d'aquest afer de finançament irregular d'Unió. Navarro va dir que és un tema "de dimensions escandaloses" pel qual, segons el seu parer, el democratacristià ha de "complir la seva paraula" i dimitir.

"És un tema escandalós també moralment; amb l'acord, Unió ha reconegut que hi ha hagut finançament irregular amb fons públics destinats a polítiques d'ocupació", va considerar Navarro preguntat per aquest assumpte en roda de premsa després de reunir-se amb les entitats del Tercer Sector Social a Catalunya.

Per al PSC, Duran ha de "complir la seva paraula" i dimitir, tal com el democratacristià va dir en una entrevista l'any 2000, en què va assegurar que si es demostrava finançament irregular en el seu partit del qual ell és responsable deixaria el càrrec.

"Són necessaris gestos dels responsables polítics, cal depurar responsabilitats i complir la seva paraula pel bon nom de l'estructura democràtica", va subratllar Navarro, després que Unió hagi descartat dimissions en la direcció del partit per "desconèixer" la comissió dels actes il·lícits d'aquest cas.

La vicesecretària general del PSOE, Elena Valenciano, va afirmar ahir que Duran i Lleida, està "tardant a donar la cara" pel cas Treball i va dir que és "molt urgent" que ho faci "com més aviat millor".

En roda de premsa, Valenciano va respondre així en ser preguntada per aquest cas. Va assenyalar que comparteix les paraules del secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, que va dir dimecres que comprenia "absolutament" la indignació ciutadana que provoca el pacte assolit en el cas Treball.

"Ens sembla que no podem seguir així. Tots (els partits) hem tingut o tenim algun problema relacionat amb la corrupció i això està fent molt de mal a la democràcia", va precisar Valenciano.

Va insistir que el PSOE comparteix aquesta "indignació" i va reiterar que Duran i Lleida està "trigant a donar la cara".