El president del PP a Girona i exdirigent democristià, Josep Enric Millo, no va voler entrar ahir a contraatacar el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, pel que aquest havia dit d'ell la nit abans en una entrevista. Millo, però, sí que va llançar diversos missatges al que havia estat el seu cap de files anys enrere. Amb contundència va dir: "La diferència entre ell i jo en aquest cas és que ell ha pagat per no anar a declarar sota jurament i jo vaig demanar anar a declarar".

D'aquesta manera, Millo contestava ahir a les declaracions que Duran havia fet dijous al vespre des de Xile a 8Tv. El líder d'Unió va dir que el polític popular "sap més coses que jo" del cas Treball i va assegurar que l'havia vetat a les llistes per la seva relació amb un afer que "va començar a Girona".

Millo va negar ahir els extrems. Segons ell, tot el que sap sobre aquest assumpte ja ho va explicar en la seva declaració al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Pel que fa al fet de no haver anat a les llistes d'Unió, va assegurar que és "una falsedat absoluta". I afegeix: "Si la raó que dóna Duran fos certa m'hauria de demanar perdó, perquè a mi els tribunals em van exculpar".

El líder d'Unió també va dir que el cas havia començat a Girona quan Millo era el delegat de Treball. També ho desmenteix el diputat del PP al Parlament. "Jo no era delegat de Treball quan tot això passava". Josep Enric Millo recorda que quan la jutgessa el va imputar ell va demanar anar a declarar "fins i tot renunciant a la meva condició d'aforat". I seguidament dispara amb bala: "Ningú no ho ha fet en aquest cas i alguns s'han amagat darrere la seva condició d'aforat per no anar-hi".

Quan el TSJC el va desimputar el gener de 2008, Millo va dir en roda de premsa que alguns aforats podien aportar moltes dades sobre el cas, però no va voler revelar els seus noms. De fet, a part d'ell, els dos aforats als quals se'ls va sol·licitar la imputació i el Suprem la va negar, van ser Josep Sánchez Llibre i Pere Grau.

El polític gironí també va posar en dubte el desconeixement dels fets que argumenta Duran per negar-se a dimitir. "Sembla una contradicció que digui que no sabia res del que organitzava la persona que era la seva mà dreta i tothom sabia que aquesta és la persona que actuava sempre per ordres d'ell [es refereix al condemnat Vicenç Gavaldà]. Com pot dir que no sabia res, quan a més a més, la Secretària d'Organització adjunta era la seva cunyada".

Sense judici

Millo va lamentar que no s'hagi celebrat el judici. "No és gens bo per a la democràcia, quan en aquests casos hi hauria d'haver una exemplarietat contra la corrupció". Per a ell, "el pacte no és un judici" i està convençut que Duran hauria de dimitir "encara que ell no sabés el que passava". Enric Millo conclou que, per a Duran, "que defensa sempre els principis de transparència, ara seria un bon moment per fer un sacrifici".

Millo va ser imputat en el cas Treball i en ser diputat al Parlament, la jutgessa que instruïa la causa la va enviar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Aquest organisme va concloure el gener de 2008 que no hi havia indicis suficients per a la imputació del polític gironí i va tornar la voluminosa investigació al jutjat 9 de Barcelona.