La vista per la resolució dels recursos contra la interlocutòria de la jutgessa de Gandesa va acabar amb un gir inesperat en l'estratègia de la Fiscalia. Segons va explicar l'advocat representant de part de les famílies dels bombers morts en l'incendi d'Horta de Sant Joan, Pau Simarro, el Ministeri Fiscal va demanar que es retiri la imputació de Delta 0 pels delictes d'homicidi imprudent i de lesions greus. La resta de les parts personades en la causa van mantenir les seves postures inicials. El tribunal, després d'escoltar els vuit lletrats, en una vista que es va allargar cinc hores, va demanar un mínim d'un mes i mig per emetre una resolució tenint en compte la complexitat del cas.

Segons fonts del Ministeri Fiscal, la Fiscalia va respondre a la petició expressa de la defensa de Carles Font que, en el seu recurs, demanava el pronunciament del Ministeri Fiscal per la imputació de Delta 0. Segons la fiscal, no s'han apreciat suficients motius per imputar els delictes d'homicidi imprudent a Font. La Fiscalia també ha defensat el seu recurs d'apel·lació contra la interlocutòria del Jutjat de Gandesa, que separava el cas en dos causes.

La sorpresa

Segons va explicar l'advocat, Pau Simarro, la Fiscalia "havia mantingut una postura expectant" davant la imputació de Delta 0. "Avui -ahir per al lector- ha demanat que no s'imputi a Carles Font i no sabem perquè", va apuntar Simarro. Per a l'advocat aquest "alineament" de la fiscal amb la defensa de Carles Font "l'enfronta" amb l'acusació particular. "L'acusació particular i el Ministeri Fiscal ja estàvem separats abans de la vista, però ara estem enfrontats. Tenim la defensa de Carles Font, la fiscal que farà de segona defensa, i una tercera que és el lletrat de la Generalitat", va apuntar. L'advocat va qualificar aquest posicionament de "sorprenent" i "favorable als interessos de Carles Font".

Per la seva banda, la resta de les parts van mantenir les seves peticions i posicions inicials. L'acusació particular insisteix en què cal que Delta 0 sigui jutjat pels delictes que se li imputen i manté que "és el responsable que els cinc bombers hagin mort", va dir Simarro. Segons l'advocat de part de les famílies de les víctimes, "el nexe causal" es va trencar per la seva "desatenció en l'evolució de l'incendi" tenint en compte que el foc havia començat vint hores abans del tràgic atrapament i que el foc havia entrat en fase de control.