El fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, va destacar ahir que hi ha indicis de delicte per part de Jordi Pujol Ferrusola, fill de l'expresident de la Generalitat, en relació amb la possible existència de comptes a l'estranger a nom seu, que, segons el seu parer, competeixen a l'Audiència Nacional.

En una entrevista a Antena 3, Torres-Dulce va explicar que es va portar a l'Audiència Nacional una investigació oberta arran d'una denúncia d'una exparella de Jordi Pujol Ferrusola sobre l'existència de comptes a l'estranger i respecte a la qual el jutge Pablo Ruz es va inhibir a favor dels jutjats ordinaris en estimar que no era competència de l'Audiència Nacional.

El fiscal general va recordar que la Fiscalia havia recorregut aquesta decisió perquè entén que s'ha d'escoltar a aquesta dona abans de decidir sobre la competència de l'Audiència Nacional, encara que, segons el seu parer, en aquest cas "hi ha indicis de delicte que competeixen a l'Audiència Nacional"; "sense cap mena de dubte", va puntualitzar. Després de defensar la labor de la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals de la Policia (UDEF), de la qual va destacar que és "extremadament especialitzada" i té "acreditats processos amb eficàcia i eficiència", va enumerar les tres investigacions obertes als Pujol: la de l'Audiència Nacional, una altra als jutjats d'instrucció per una denúncia de l'empresari Javier de la Rosa i la tercera a Barcelona arran d'una denúncia del Col·lectiu Mans Netes sobre la qual està pendent l'informe de la Fiscalia.

Es tracta, va dir, d'assumptes que porten "realment molt poc temps als tribunals, no més enllà de dos o tres mesos" i sobre el reconeixement d'un dels fills de Pujol d'un compte a l'estranger que ha regularitzat va admetre que una vegada feta aquesta regularització ja no existeix possibilitat d'acció penal. Això no obstant, això pot ser indici que hi hagi més comptes a l'estranger, però "la presumpció d'innocència és la presumpció d'innocència" i "la resta de les possibles situacions cal provar-les als tribunals de justícia".

Per la seva banda, la portaveu d'UDC, Marta Llorens, va confiar en la "celeritat" de la justícia i el respecte de la presumpció d'innocència davant els indicis de delicte en l'actuació de Jordi Pujol Ferrusola, fill de l'expresident català, en relació amb la possible existència de comptes a l'estranger a nom seu. "Com és costum i forma de fer a Unió, sempre declarem la presumpció d'innocència de qualsevol actuació, creiem en la justícia i, a partir d'aquí, no tenim cap comentari a fer, més enllà que qualsevol procés es faci amb celeritat", va dir Llorens en la roda de premsa posterior a la reunió del comitè de govern d'UDC.

En ser preguntada sobre les declaracions del fiscal general de l'Estat, Llorens va reiterar que la formació democratacristiana té la "convicció i confiança" en l'actuació de la justícia. "L'únic que desitgem és que actuï amb la màxima agilitat possible per aclarir els fets, però sempre amb respecte a la presumpció d'innocència".