El president del grup d'ERC al Parlament, Oriol Junqueras, va renunciar al sobresou, assessors, oficina i cotxe oficial que li correspon com a cap de l'oposició catalana. Junqueras va confirmar, en unes declaracions a Rac1, que no té previst acceptar les prerrogatives que en concepte de sobresou i altres conceptes monetaris li corresponien legalment com a líder del primer partit de l'oposició al Parlament.

Segons la llei que regula la figura del Cap de l'Oposició, li correspon el tractament d'"honorable ?senyor" i té un lloc destacat en els actes protocol·laris, a més que el president de la Generalitat ha de consultar-li els temes importants.

Junqueras renunciarà únicament a tots els beneficis que costen diners públics, però no al reconeixement de la figura protocol·lària del cap de l'oposició, va puntualitzar el líder d'ERC.

"Nosaltres renunciem a aquest complement al sou de la mateixa manera que renunciem que hi hagi una oficina específica perquè ja en tenim prou amb la que ens correspon com a grup parlamentari, i el cotxe oficial tampoc no l'utilitzarem", va precisar en les mateixes declaracions.