Els sindicats catalans es mostren indignats per la confirmació, per part del govern català, que el 2013 hi haurà també retallades salarials, i estudien ja mobilitzacions. Després que la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, obrís recentment la porta a noves rebaixes salarials al funcionariat, diumenge el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, va avisar que, en el millor dels escenaris, caldrà aplicar de nou les retallades de la despesa que van afectar els funcionaris l'any passat.

Els principals sindicats catalans, UGT i CCOO, estan disgustats tant per la forma elegida pel govern català per comunicar aquests ajustos com perquè els funcionaris catalans siguin de nou el blanc de les retallades. Fonts del govern català van assegurar que no hi haurà més remei que recórrer a retallades salarials per als funcionaris en el pressupost de 2013, però que l'abast dependrà de si el Govern espanyol permet relaxar l'objectiu de dèficit de 2013, que fins ara està fixat en el 0,7% del PIB català. El responsable del sector de la Generalitat de la UGT de Catalunya, Xavier Casas, va assegurar que aquest sindicat no acceptarà "ni una sola retallada més" als funcionaris de la Generalitat, que són "els més retallats de tot l'Estat", va ressaltar.

Les comunicacions

Casas va criticar que el Govern expressi les seves intencions a través dels mitjans de comunicació en lloc de convocar la taula de la funció pública i es va queixar que els sindicats catalans no disposin de cap mena d'informació oficial.

Va assegurar que, només amb la pèrdua de l'extra de Nadal, els funcionaris van perdre el 2012 un 7% de la seva remuneració bruta anual, aproximadament.