El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha citat a declarar dijous que ve María Victòria Álvarez Martín, exnòvia de Jordi Pujol Ferrusola, fill de l'expresident de la Generalitat, per les acusacions que va fer contra ell i membres de la seva família d'un possible blanqueig de capitals. En un escrit notificat ahir, Ruz també dóna trasllat a la defensa de Pujol Ferrusola de la denúncia interposada per la dona perquè pugui defensar-se de les seves acusacions i personar-se en el procés. La dona va parlar davant la Policia de diversos viatges entre els anys 2006 i 2008 a Andorra, Londres, Mèxic i l'Argentina i, respecte als del primer país, va explicar que la seva exparella va portar al maleter del seu cotxe grans quantitats de diners en bitllets de 500 euros.

Sobre els viatges a Mèxic, es va referir a inversions en la construcció d'un hotel i negocis de gestió de casinos i, sobre Londres, va indicar que va participar en una reunió com a possible inversora d'una empresa de telecomunicacions. Ruz va citar la dona després que ahir la secció tercera de l'Audiència l'obligués a fer-ho, en admetre el recurs de la Fiscalia Anticorrupció contra la decisió de Ruz de no investigar el cas i derivar-lo als Jutjats de Plaza de Castilla. En l'acte, la Sala indica que les dades aportades per la dona en la seva declaració davant la Policia "són significatives d'òbvies imputacions delictives a Pujol Ferrusola i a membres de la seva família", de manera que la seva versió davant del jutge pot determinar que es procedeixi a continuar les diligències o arxivar-les. La Sala recull en l'acte el criteri de la Fiscalia que aquests fets "són representatius de dades o indicis que, si poguessin ser concretats o ampliats, permetrien una investigació penal per presumptes delictes de blanqueig de capitals i/o delictes contra la Hisenda Pública". Afegeix que com que no s'ha practicat cap altra diligència d'investigació policial, per ara cal atenir-se a la declaració de la dona, que aporta "dades manifestament insuficients i inconcretes" que la denunciant ha de ratificar o ampliar davant del jutge.

La resposta

El secretari general de CDC, Oriol Pujol, va dir sentir-se "indefens" davant informacions que l'impliquen en una suposada trama de concessió d'estacions d'ITV, unes notícies "l'objectiu de les quals és frenar i perjudicar allò que gent com jo representem i desitgem per a Catalunya", la seva independència. "Afirmo rotundament que no he format part ni formo part de cap trama corrupta amb intenció d'actuar sobre l'Administració de la Generalitat ni sobre cap altra administració", va afirmar en un comunicat. Oriol Pujol va lamentar que a data d'avui no s'hi hagi dirigit ni la justícia ni la policia per demanar-li informació, documentació o prendre-li declaració sobre això. "Manifestar la meva absoluta indefensió davant un procediment obert en un jutjat, procediment del qual no sóc part, ni disposo de cap mena d'informació, ni se m'ha donat cap trasllat de notificació", va apuntar. Així les coses, el dirigent convergent va denunciar "la manipulació que es produeix en moltes de les informacions publicades per alguns mitjans de comunicació, on es fan judicis de valor més enllà de la informació continguda en els mateixos expedients judicials".