El president del Govern i del PP, Mariano Rajoy, va oferir ahir a totes les forces polítiques un diàleg "franc i obert", però sempre "dins de la Constitució i les lleis, on han de tenir cabuda absolutament les aspiracions de tots els espanyols".

En roda de premsa després de concloure la reunió del Comitè Executiu Nacional del PP, la secretària general de partit, María Dolores de Cospedal, va resumir el discurs que Rajoy havia pronunciat a porta tancada davant els dirigents regionals de la formació i Alícia Sánchez-Camacho (PPC), en el que va lamentar que en l'actual conjuntura n'hi hagi alguns que estiguin "qüestionant la unitat".

Estabilitat institucional

Encara que l'"estabilitat institucional" de la que gaudeix Espanya és un avantatge respecte a altres països europeus a l'hora de prendre mesures, el cap de l'Executiu va subratllar que es necessita de la col·laboració de tots i va agrair la cooperació de comunitats autònomes i ajuntaments.

Però va lamentar també que, mentre a Europa es vol avançar cap a una major integració, dins d'Espanya hi hagi alguns que busquen "aprofundir en allò que divideix". Segons va reiterar De Cospedal, el president del Govern s'havia mostrat de forma "contundent" obert al diàleg amb tots, però sempre dins de la Constitució. El PP, va subratllar la seva secretària general, seguirà complint amb la seva responsabilitat per "deixar la crisi enrere, caminar per la sendera de la recuperació econòmica i vetllar per una Espanya unida, solidària i cohesionada".