El secretari general d'Unió Democràtica de Catalunya, Josep Maria Pelegrí, considera "inacceptable políticament" que el Consell de Barcelona de CDC qüestioni "el lideratge i la persona de Duran i Lleida en relació a l'actual moment polític que viu Catalunya". Així ha valorat aquest dimarts, en un comunicat, la declaració del Consell de Barcelona de Convergència en què s'acusava el president del Comitè de Govern d'UDC de "malmetre" la imatge de CiU. Pelegrí creu que aquesta declaració és "irresponsable" i demana a la direcció nacional de CDC que "reconegui públicament que no comparteix la resolució presa en l'àmbit de Barcelona ciutat".

Josep Maria Pelegrí també qualifica la declaració del consell barceloní de "gravíssima" i assenyala que és irresponsable per partida doble. En primer lloc, pel que suposa "de negació de la identitat pròpia dels partits que integren la federació" i, en segon, perquè "és un exemple paradoxal de desviar la responsabilitat pròpia del que no ha estat un bon resultat electoral".

"Si no els agrada la federació, que plantegin als òrgans competents del seu partit la denúncia de l'acord de federació", assenyala el secretari general d'UDC en el comunicat. De fet, Pelegrí anuncia que el debat iniciat per CDC de Barcelona es tractarà "internament dins dels organismes de CiU". Des del seu punt de vista, la declaració demostra el "sectarisme" del Consell de Barcelona de CDC i la "manca de respecte" a UDC i Duran i Lleida.