La corrupció va ser un dels temes sobre els quals es va parlar ahir al Parlament. El diputat de la CUP, David Fernàndez, va assegurar que a Catalunya "plou sobre Millet al país del 3%" i va assegurar que "en aquest nou clicle polític hauran d'arribar llums i taquígrafs sobre un país que, en bona part, ha estat saquejat". "Caldrà exigir justiciabilitat sobre aquest saqueig", va afegir.

Tal i com recull el portal e-Notícies, el portaveu de la formació va recordar que "fa dos anys vam rebatejar el Govern de CiU com el govern del marquès d'Esade" i va afegir que "la metàfora d'aquell govern neoliberal era el conseller de Salut, Boi Ruiz" perquè va passar de ser "el president de la Unió Catalana d'Hospitals a ser el conseller de la Salut pública". "Una paradoxa similar a que el ministre del país veí, l'Estat espanyol, sigui un gàngster amb corbata de Lehman Brothers", va apuntar al·ludint al ministre d'Economia Luis de Guindos.

La CUP no va ser la única formació que va parlar sobre la corrupció. També el líder de Ciutadans, Albert Rivera, va denunciar que el president de la Generalitat té en el govern alguns membres "esquitxats" per la corrupció.

La líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho també va recordar alguns dels presumptes casos de corrupció com el "cas Pretòria" i el de la presumpta trama de les concessions irregulars de les ITV.

Les crítiques

Els partits que s'oposen a una eventual independència de Catalunya, PSC, PPC i Ciutadans, van retreure al president de la Generalitat, Artur Mas, en el primer ple de l'any al Parlament que doni prioritat al seu projecte sobiranista a les polítiques per sortir de la crisi. En el torn de rèpliques, el primer secretari del PSC, Pere Navarro, va defensar que els ciutadans necessiten solucions als seus problemes ara "i no d'aquí a uns anys".

De la seva banda, la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, va subratllar que la prioritat per a Mas hauria de ser negociar amb el Govern un nou model de finançament i elaborar polítiques per sortir de la crisi, en lloc d'estar "obsessionat amb la independència". Des de Ciutadans, el seu líder Albert Rivera, va llançar dures crítiques al president de la Generalitat i al seu equip, a l'hora que el va acusar d'anar "contra la Constitució i contra l'Estat de dret".