El president de la Generalitat i de CiU, Artur Mas, va desautorizar ahir la declaració del consell de CDC a Barcelona contra el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, al qual defensarà en la pròxima executiva de CDC perquè, va assegurar, "no és cap destorb" per a la federació. Així ho va manifestar el president de la Generalitat en una conversa informal amb periodistes als passadissos del Parlament enmig del conflicte obert entre CDC i UDC. Mas va admetre que poden existir discrepàncies a la federació però troba un "error" i una "febre" la resolució de la federació de CDC Barcelona, que acusa Duran de perjudicar els resultats electorals de CiU amb les seves posicions en la qüestió del dret a decidir.

Més posicions

Per la seva banda, el líder d'Unió Democràtica de Catalunya, Josep Antoni Duran i Lleida, va dir a Xile que el conflicte amb CDC ha estat un "parèntesis ja tancat" en la història de Convergència i Unió (CiU), però que podria haver desembocat en una ruptura de la coalició. "No hi ha voluntat de ruptura. Home, resulta que si la direcció nacional de Convergència hagués assumit el document dels militants de Barcelona, llavors era insostenible la continuïtat de la coalició", va declarar.

"(Els dirigents) no han assumit aquestes tesis. Mas ha dit que és un gran error i que no les comparteix. (Oriol) Pujol ha dit exactament el mateix. Per tant, no hi ha ruptura de federació. Hi ha un parèntesi, tancat ja", va comentar sobre les reaccions dels presidents de la Generalitat i el secretari general de CDC, respectivament. Duran va sostenir que, malgrat que té diferències amb Mas, es "complementen".