Els condemnats per l'anomenat cas Treball van acudir a l'Audiència de Barcelona a recollir, juntament amb els seus advocats, la sentència de la causa, que confirma, punt per punt, l'acord assolit entre la fiscalia, l'Advocacia de l'Estat, la Generalitat, les defenses i Unió. Així, l'empresari andorrà Fidel Pallerols i tres càrrecs d'Unió i del departament de Treball no entraran a presó, però hauran de pagar, conjuntament amb UDC, 380.000 euros d'indemnització i una multa de 250.000 euros. ?Vi?cenç Gavaldà, exsecretari d'organització d'UDC, va dir que li sabia "greu" que Josep Antoni Duran Lleida no hagués anat a recollir la sentència també.

PPC

Demana la dimissió

El portaveu adjunt del PPC al Parlament, Santi Rodríguez, va demanar que Josep Antoni Duran i Lleida dimiteixi "de totes les seves responsabilitats polítiques" després de la sentència. Segons Rodríguez, "la sentència explica fil per randa com era aquesta trama i com es desviaven diners cap a UDC". Segons ell, constata el "finançament irregular" de la formació i creu que Duran intenta "negar allò que és evident".

Per al portaveu popular, és "positiu" que Duran demani perdó, però, segons la seva opinió, el líder d'Unió no pot continuar "enganyant la ciutadania". "Duran té dos problemes afegits a la sentència: la comprensió lectora, si és que ha llegit la sentència, i la seva persistència a negar l'evidència", va afegir el representant del PPC, segons un comunicat del partit.

PSC

Diu que es va comprometre a depurar responsabilitats

El PSC va demanar al president del comitè de govern d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, que recordi el seu compromís respecte al cas Treball, "faci honor a les seves paraules" i "depuri responsabilitats" pel finançament il·legal del partit. Segons va indicar el diputat del PSC Jordi Terrades en un comunicat, la sentència "confirma el que el PSC ha denunciat des de fa setmanes, que hi ha hagut finançament irregular d'Unió Democràtica", i va confiar en el fet que "Duran doni unes explicacions més convincents de les que ha donat fins ara".

UNIÓ

Descarta el finançament irregular del partit

Unió Democràtica de Catalunya (UDC) va destacar que la sentència sobre el cas Treball constata que no hi va haver finançament irregular de la formació liderada per Josep Antoni Duran i Lleida. En un comunicat, Unió destaca que, després de més de 14 anys de procés judicial, s'ha conegut la sentència "de la qual es desprèn la inexistència de finançament irregular d'UDC".

C's

Insta Duran a complir especialment dos manaments

El portaveu de Ciutadans (C's), Jordi Cañas, ha demanat la dimissió de Duran i Lleida, en entendre que la sentència demostra que hi va haver "finançament il·legal" d'Unió. "Duran ja ens té acostumats a entendre que no compleix la màxima llei dels ciutadans, que és la Constitució", ha afirmat Cañas, i li ha demanat que, "com a bon democratacristià, compleixi els deu manaments", i especialment el número vuit, que diu que "no mentiràs" i el número deu, que diu que "no desitjaràs els béns aliens".