La Generalitat ha presentat un escrit en el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en què reclama que no s'apliqui la resolució de l'òrgan Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya (OARCC) que anul·lava l'adjudicació de l'empresa pública Aigües Ter-Llobregat a Acciona. Fonts del Govern català han precisat que es tracta d'un escrit d'oposició a la sol·licitud de mesures cautelars que va fer Agbar als tribunals, i en la qual aquesta companyia catalana sol·licitava, per contra, que s'executés aquella resolució.

La Generalitat exposa en aquest document els mateixos arguments ja desgranats fa algunes setmanes davant el TSJC, al qual demana que deixi en suspens la resolució que té a veure amb l'interès públic i pensant en els possibles perjudicis que provocaria una decisió d'aquest tipus. Una vegada analitzats els arguments d'Agbar, d'Acciona i de la Generalitat, i estudiada la resolució de la OARCC, el TSJC ha de decidir en primer lloc si considera o no executiu el pronunciament d'aquest organisme de contractació dependent de la Generalitat, i després es pronunciarà sobre el fons de la qüestió.

Precisament aquesta setmana, Agbar va demanar que s'executi la resolució de l'òrgan Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya (OARCC) que anul·lava l'adjudicació de l'empresa pública Aigües Ter-Llobregat (ATLL) a Acciona, ja que entén que la decisió d'aquest organisme era absolutament executiva. La compa?nyia va efectuar aquesta demanda en les al·legacions que va presentar dimecres davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) respecte a la resolució d'aquest organisme, segons fonts coneixedores d'aquesta documentació.

Els arguments

Agbar argumenta, sense entrar en consideracions polítiques, que les resolucions d'aquest organisme són directament executives i que s'han de complir, i que les directives europees avalen el caràcter executiu d'aquest tipus d'organismes.