Joaquín Leguina assegura que cal enviar la Guàrdia Civil a Catalunya

L'expresident de Madrid diu que amb "només una parella d'agents" seria suficient per poder aturar el Govern

 

GIRONA | DDG L'expresident de la Comunitat de Madrid, Joaquín Leguina, va assegurar que cal enviar la Guàrdia Civil a Catalunya per tal d'aturar les intencions sobiranistes del Govern, i va apuntar que "amb una sola parella seria suficient". Les declaracions de Leguina van ser originades durant la seva participació en una tertúlia del canal 13tv, paraules que van serrecollides posteriorment pel portal e-notícies.
Segons el socialista, "ni Espanya us roba -fent referència a Catalunya- ni tenen la culpa de res. Ni Espanya ni el Govern que està a la capital d'Espanya".

Referències a un "western"
Respecte a Catalunya, Leguina va dir que "cal fer com en aquella pel·lícula que es deia Arrels Profundes, ¿no?, on Alan Ladd li diu al dolent: "No segueixi vostè per aquest camí. Després l'ha de matar, però almenys l'avisa que no segueixi per aquell camí".
Més endavant, l'expresident de la Comunitat de Madrid va reprendre el seu categòric discurs tot dient que "la República va haver d'enviar el general Batet a "ponerle las peras al cuarto" al Companys aquest, ¿no? Jo crec que amb una parella d'agents de la Guàrdia Civil seria suficient".
Sobre Artur Mas, Leguina va considerar que "no es pot mofar dels símbols de l'Estat. No pots esborrar el Rei, no pots treure la bandera, no pots fer-ho perquè la Llei t'ho impedeix i la Llei hi és perquè l'hem de complir".

Enllaços recomanats: Premis cinema