La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, va demanar responsabilitat al PSC davant l'"opa hostil" que rebrà a partir d'ara per part de CiU per construir una "falsa majoria independentista", i va exigir al president Artur Mas que a la reunió d'aquesta setmana amb el Rei li traslladi la seva "renúncia" al procés sobiranista. "Sabem que el PSC rebrà grans pressions i té molts problemes interns, però demanem que no cedeixin davant CiU, que els utilitzarà per construir una majoria que no existeix a Catalunya. Demano al PSC que no trenquin amb la legalitat ni apostin per iniciar un fals procés d'independència", va assenyalar.

Sánchez-Camacho va assegurar que els socialistes rebran a partir d'ara "opes hostils per part de CiU", però els va instar a no cedir davant "la pressió ultranacionalista de CiU i ERC". "Ens juguem molt a Catalunya i el PSC no pot posar en safata la majoria nacionalista", va dir la líder dels populars catalans, qui, a més, va exigir al president Artur Mas que a la reunió prevista per a aquest dijous amb el rei Joan Carles li "traslladi que la prioritat són les mesures per sortir de la crisi i no l'agenda independentista de ruptura i confrontació". "El que li hauria de dir al Rei és que ara no és moment de perdre el temps en deliris independentistes; ara ni mai. Però aprofitar la crisi per llançar una agenda rupturista és deslleial i demostra que no està preocupat pels problemes reals dels catalans, sinó pels seus propis", va afegir.

Estat propi

Va opinar també que l'Estat propi "és una trama per controlar totes les estructures d'Estat a Catalunya", que CiU "ha confós moltes vegades el partit amb el govern, l'administració i Catalunya" i que "Catalunya no és CiU ni es mereix un partit així". A més, va alertar que "ara volen controlar la justícia, el Parlament i la societat, perquè no volen que hi hagi separació de poders ni control democràtic sobre el govern" i va recalcar: "Volen controlar-ho tot i per això tenen aquest deliri". Per a Sánchez-Camacho, els governs de CiU "són enemics de la transparència i el seu principal objectiu és l'intervencionisme".