Uns desconeguts van assaltar ahir a la matinada un geriàtric de l'Eixample de Barcelona, segons van informar fonts policials. Els assaltants només van retenir dos treballadors, però cap dels residents es va adonar dels fets i ahir a la tarda encara no els ho havien dit, per tal de no alarmar-los. Segons van explicar fonts del centre, on dormen fins a 95 persones i moltes altres hi van durant el dia, els lladres van robar més de 6.000 euros en metàl·lic i joies dels avis que hi havia a la caixa forta de la residència.

Els assaltants, entre quatre i set, haurien entrat per la finca del costat del centre, al carrer Mallorca, prop de l'hospital Clínic, i haurien baixat per les escales fins la recepció, on hi havia dos treballadors del torn de nit. Els lladres els van lligar amb unes cordes i els van tancar en un lavabo durant dues hores. Durant aquest temps el grup va anar pel centre buscant objectes de valor i a l'oficina van trobar la caixa forta, que van rebentar. La policia científica dels Mossos d'Esquadra es va desplaçar al centre, per recollir empremtes dels lladres, que anaven encaputxats.

En un altre ordre de coses, els Mossos d'Esquadra han detingut a Zahir B.A., de 28 anys, nacionalitat marroquina i veí de Calldetenes (Osona), com a presumpte autor d'un robatori amb força en un establiment i a l'interior d'un vehicle. A més, també se l'acusa d'atemptar contra els agents de l'autoritat. Els fets van passar la nit del 26 de gener quan els agents van rebre un avís que s'estava cometent un robatori a una botiga de Vic. El presumpte lladre va fugir però els Mossos el van trobar amagat per la zona de la farinera. Els Mossos també van detenir diumenge dos homes "in fraganti" quan intentaven cometre un robatori en una botiga d'un centre comercial del districte de Sant Martí, a Barcelona.