El govern espanyol ha fixat en 9.073 milions d'euros la xifra que la Generalitat haurà de sol·licitar al Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) per al 2013. El Departament d'Economia i Coneixement ha formalitzat la petició al Ministeri d'Hisenda. D'aquesta quantitat, 7.684 MEUR serviran per cobrir els venciments dels valors emesos -inclosos venciments i bons minoristes- i de préstecs internacionals, mentre que els altres 1.389 MEUR estaran destinats a atendre l'objectiu de dèficit entre l'Estat i les comunitats autònomes. El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, considera que aquesta xifra hauria de variar si el govern espanyol flexibilitzés l'objectiu de dèficit per a les comunitats.

Mas-Colell ha expressat també la seva perplexitat pel fet que el FLA 2013 no estigui implementat al mes gener, tot i haver estat en funcionament durant quatre mesos el 2012. El conseller ha manifestat en reiterades ocasions la necessitat de disposar d'un mecanisme ordinari, sistemàtic i transparent que faciliti l'accés a la liquiditat de les comunitats autònomes.

L'any 2012 la Generalitat es va adherir al Fons de Liquiditat per un import de 5.370 milions d'euros que van servir per fer front als venciments de deute i per cobrir les necessitats de finançament de l'objectiu de dèficit autoritzat en el passat exercici.