RESUM DIARI

Llum verd al pla de polítiques juvenils fins al 2020

El Govern català també aprova el projecte de llei d'Accessibilitat en benefici de 500.000 persones

 

BARCELONA | EFE/DDG El Govern va aprovar en la reunió d'ahir el Pla Nacional de Joventut de Catalunya 2020, el full de ruta que marca els reptes i objectius de les polítiques de joventut per als propers anys. La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, va destacar que l'elaboració d'aquest pla havia tingut la col·laboració de les entitats municipalistes i juvenils i prova de reflectir les polítiques que s'han de seguir per acomplir les necessitats d'aquest col·lectiu.
La consellera va destacar que "un dels objectius prioritaris recollits en el text és aconseguir l'èxit de la trajectòria laboral dels joves a través de l'emprenedoria jove, la reducció de l'atur juvenil, la reducció de la temporalitat en la contractació dels joves i la reducció de la sinistralitat juvenil".
El pla, que pretén assegurar la coherència metodològica en l'actuació de les diferents institucions públiques que duen a terme polítiques de joventut, inclou eines de seguiment i de mesura dels resultats de les seves aplicacions, així com una estratègia de desplegament. El document, a més, planteja 7 reptes a aconseguir a través de 26 estratègies, amb 34 objectius estratègics i 179 operatius. Aconseguir l'èxit educatiu, laboral i d'emancipació dels joves; promoure una vida saludable entre el col·lectiu; avançar cap a la seva autonomia, desenvolupament personal i participació; universalitzar la cultura entre la població juvenil, i avançar cap a un nou model de país i de societat cohesionada, són alguns dels reptes plantejats al pla per als propers 7 anys.

Més mesures
El Govern també va aprovar durant la seva reunió setmanal el projecte de Llei d'Accessibilitat per garantir la igualtat d'oportunitats de les 476.468 persones -232.891 homes i 243.577 dones- que tenen reconeguda alguna discapacitat actualment a Catalunya. Segons va explicar la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, el projecte legislatiu pretén aconseguir una societat més inclusiva, que garanteixi l'autonomia i la igualtat d'oportunitats, especialment per al gairebé mig milió de persones que tenen reconeguda alguna discapacitat.
Munté va assegurar que el text té el triple objectiu de "donar resposta a les necessitats actuals de les persones amb discapacitat a Catalunya, incorporar els avenços tecnològics a l'atenció de la discapacitat i simplificar la normativa". El text desplega tota la diversitat de disposicions d'accessibilitat al mateix temps que unifica, coordina i estableix els criteris d'aplicació, execució i control de la norma, d'acord amb els principis de proporcionalitat i d'ajustos raonables.

Catalunya


Els terroristes volien posar bombes a monuments de Barcelona i l´imam tenia la intenció d´immolar-se

Els terroristes volien posar bombes a monuments de Barcelona i l´imam tenia la intenció d´immolar-se

Els detinguts culpen l'imam de Ripoll dels fets i tres d'ells es desvinculen de la cèl·lula...

Els Bombers estabilitzen un incendi declarat al Bages

Els Bombers estabilitzen un incendi declarat al Bages

L'incendi a Navarcles va cremar 8 hectàrees de massa forestal, i va obligar a tallar...

El supervivent d´Alcanar confirma que la Sagrada Família era un dels objectius

El supervivent d´Alcanar confirma que la Sagrada Família era un dels objectius

Mohamed Houli explica al jutge que preparaven els atacs des de feia dos mesos


El pare de Mohamed Aallaa: «El meu fill no ha fet res»

El pare de Mohamed Aallaa: «El meu fill no ha fet res»

Brahim Aallaa diu que no va notar cap comportament estrany en els altres dos fills però admet que...

El govern espanyol nega als Mossos l´accés directe a les bases d´Europol

El govern espanyol nega als Mossos l´accés directe a les bases d´Europol

Assegura que només correspon als cossos policials d'abast estatal - Méndez de Vigo afegeix que es...

Enllaços recomanats: Premis cinema