El Govern va aprovar en la reunió d'ahir el Pla Nacional de Joventut de Catalunya 2020, el full de ruta que marca els reptes i objectius de les polítiques de joventut per als propers anys. La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, va destacar que l'elaboració d'aquest pla havia tingut la col·laboració de les entitats municipalistes i juvenils i prova de reflectir les polítiques que s'han de seguir per acomplir les necessitats d'aquest col·lectiu.

La consellera va destacar que "un dels objectius prioritaris recollits en el text és aconseguir l'èxit de la trajectòria laboral dels joves a través de l'emprenedoria jove, la reducció de l'atur juvenil, la reducció de la temporalitat en la contractació dels joves i la reducció de la sinistralitat juvenil".

El pla, que pretén assegurar la coherència metodològica en l'actuació de les diferents institucions públiques que duen a terme polítiques de joventut, inclou eines de seguiment i de mesura dels resultats de les seves aplicacions, així com una estratègia de desplegament. El document, a més, planteja 7 reptes a aconseguir a través de 26 estratègies, amb 34 objectius estratègics i 179 operatius. Aconseguir l'èxit educatiu, laboral i d'emancipació dels joves; promoure una vida saludable entre el col·lectiu; avançar cap a la seva autonomia, desenvolupament personal i participació; universalitzar la cultura entre la població juvenil, i avançar cap a un nou model de país i de societat cohesionada, són alguns dels reptes plantejats al pla per als propers 7 anys.

Més mesures

El Govern també va aprovar durant la seva reunió setmanal el projecte de Llei d'Accessibilitat per garantir la igualtat d'oportunitats de les 476.468 persones -232.891 homes i 243.577 dones- que tenen reconeguda alguna discapacitat actualment a Catalunya. Segons va explicar la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, el projecte legislatiu pretén aconseguir una societat més inclusiva, que garanteixi l'autonomia i la igualtat d'oportunitats, especialment per al gairebé mig milió de persones que tenen reconeguda alguna discapacitat.

Munté va assegurar que el text té el triple objectiu de "donar resposta a les necessitats actuals de les persones amb discapacitat a Catalunya, incorporar els avenços tecnològics a l'atenció de la discapacitat i simplificar la normativa". El text desplega tota la diversitat de disposicions d'accessibilitat al mateix temps que unifica, coordina i estableix els criteris d'aplicació, execució i control de la norma, d'acord amb els principis de proporcionalitat i d'ajustos raonables.