Vila anuncia ajuts de 3.000 per a famílies desnonades

El conseller es reuneix amb la Taula d'Entitats del Tercer Sector per explicar les polítiques socials en transports

 19:28  

ACN El conseller de Territori i de Sostenibilitat, Santi Vila, ha presentat aquest dimecres una nova línia d'ajuts d'un màxim de 3.000 euros adreçats a famílies ja desnonades. Es preveu que aquests ajuts, vehiculats a través de l'Agència d'Habitatge de Catalunya, serviran per atendre entre 1.700 i 2.000 famílies i que serviran per ajudar a pagar el lloguer d'un altre pis durant el màxim d'un any. L'import podrà servir també per a les despeses de fiança. En una reunió amb la Taula d'Entitats del Tercer Sector, Vila també ha explicat que l'Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona (ATM) ha incrementat en un 72% la venda d'abonaments socials durant el 2012, fins un total de 52 milions de títols.

Les sol·licituds per a les ajudes de famíles desnonades es podran presentar, a partir del 5 de febrer, a les borses que formen part de la xarxa de mediació per al lloguer social municipal o comarcal; a les oficines locals d'Habitatge o a les dependències de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya. La relació completa dels requisits a complir i de la documentació a presentar es pot trobar al web de l'Oficina Virtual de Tràmits de la Generalitat, segons ha informat Territori i Sostenibilitat en una nota de prems.a

Vila ha refermat el compromís del departament amb les polítiques socials en aquesta legislatura. Vila ha compartit els objectius i propòsits del full de ruta social presentat per aquestes associacions i els ha explicat les polítiques que s'impulsen des del Departament de Territori i Sostenibilitat en matèria de transport públic i habitatge per garantir el seu accés universal.

Així, el conseller ha assenyalat que la venda de títols socials de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona ha crescut un 72% durant l'any 2012, passant dels 30 milions d'abonaments venuts durant el 2011 a gairebé 52 milions de títols l'any passat. Una xifra que contrasta amb els poc més de 7 milions de títols socials que tot just es van vendre l'any 2008.

Els increments es reparteixen entre la T-Jove (+107%), la T-12 (+32%) i la targeta per a famílies nombroses o monoparentals (+86%). Aquestes dades s'assoleixen, a més, en un context de descens genèric en l'ús del transport públic, que es va situar en el 3,8% el 2012.

Pel que fa a les bonificacions per a persones en situació d'atur que es van implantar a partir del març passat, el nombre d'usuaris beneficiats amb descomptes de fins el 80% ha estat de 26.913 a l'ATM de Barcelona.

Enllaços recomanats: Premis cinema