CiU trencarà el pacte a la Diputació de Barcelona

La federació pretén una "separació amistosa" del PPC i comptar amb els seus vots en alguns temes

 

BARCELONA | ACN/DDG CiU ja té decidit el trencament amb el PPC a la Diputació de Barcelona, segons van explicar fonts de la federació. Les direccions de CDC i UDC es reuniran properament amb els diputats provincials per tractar la qüestió. De fet, la vicepresidenta quarta de la Diputació, Mercè Conesa, ja ho va donar per fet fa uns dies. La federació pretén una "separació amistosa" i no descarta que el PPC pugui donar-li suport en algunes votacions. De fet, avui mateix hi haurà ple i es votaran els pressupostos encara fruit del pacte amb els populars.
Després d'una tensa campanya electoral i del refredament de les relacions entre CiU i PPC, el secretari general de CDC, Oriol Pujol, va anunciar un període de reflexió sobre la continuïtat dels pactes amb el PPC a institucions com la Diputació i alguns ajuntaments, a més d'alguns organismes com la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Els populars es van queixar que la federació actués al ritme dels capricis d'ERC, amb qui va signar un acord d'estabilitat per governar la Generalitat. CiU també ha mantingut converses amb el PSC, però en cap moment s'ha posat sobre la taula que els socialistes entrin al govern de l'ens. De fet, el PSC ja els havia advertit d'entrada que l'única forma de col·laboració possible passaria per donar estabilitat des de fora, sempre que fos de manera conjunta amb alguna altra formació, com per exemple ERC. Durant el ple d'avui, s'informarà del nomenament de les dues vicepresidències que corresponen al PPC, la primera i la tercera, en concret a Josep Llobet i Ramon Riera. Això no suposa cap votació, sinó simplement un tràmit informatiu.
Caldrà veure què passa amb els pactes als consells comarcals i en alguns ajuntaments. De moment, el líder de CiU a l'Ajuntament de Badalona ja ha anunciat que presentarà una moció de censura contra l'alcalde popular, Xavier Garcia Albiol.

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema