La Policia Nacional ha detingut tres presumptes sicaris acusats d'un crim de fa deu anys resolt gràcies al perfil genètic obtingut amb les empremtes dactilars i les restes biològiques d'unes burilles i les ungles de la víctima, que va ser trobada lligada i amb signes de tortura a Gavà. Segons va informar ahir la Policia en un comunicat, els tres suposats autors del crim, d'origen romanès i residents a França i Alemanya, han pogut ser identificats deu anys després, gràcies a una complexa investigació, després d'obtenir els seus perfils genètics a partir de les empremtes i les restes d'ADN analitzats. El crim ara aclarit va ocórrer entre el 2 i 3 de maig de 2002, quan un home d'origen marroquí i passaport espanyol va morir en un apartament semiabandonat de Gavà, després de ser lligat de mans i torturat pels tres presumptes sicaris, que no comptaven amb antecedents a Espanya.

Les proves

Els agents van recollir en l'escena del crim un gran nombre de proves, com empremtes dactilars en burilles, vasos, tasses de cafè així com restes biològics a les ungles del mort. El perfil biològic obtingut no va encaixar amb el de cap persona fitxada per la Policia a Espanya, si bé els investigadors van remetre els resultats a la policia francesa, ja que veïns de la víctima havien observat la presència d'un vehicle amb matrícula gal·la circulant per la zona el dia dels fets.

El 2012, la policia francesa va identificar el perfil genètic d'un dels sospitosos que complia condemna a França. Després de noves indagacions, la policia francesa va identificar als altres dos presumptes sicaris.