La Fiscalia Anticorrupció va demanar ahir al jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz que reclami a l'Agència Tributària un informe sobre ingressos a l'estranger de Jordi Pujol Ferrusola, el fill de l'expresident de la Generalitat catalana, que suposadament va blanquejar diners a Andorra. Segons va informar el ministeri públic en un comunicat, ha demanat en concret un informe sobre si Pujol Ferrusola ha presentat una declaració tributària especial i que faciliti qualsevol altra informació que refereixi l'existència de percepció de rendes obtingudes fora del territori nacional, com a persona física o mitjançant alguna societat.

Anticorrupció ha remès aquest escrit després que el passat dia 17 l'ex-xicota de Pujol Ferrusola ratifiqués a l'Audiència Nacional la seva denúncia per suposat blanqueig de diners contra el fill de l'expresident de la Generalitat, a qui va dir haver vist transportar a Andorra grans quantitats en bitllets de 500 euros. El magistrat li va prendre declaració a instància de la secció tercera de l'Audiència, que entenia que les dades aportades per la dona en la seva declaració davant la Policia eren "significatives d'òbvies imputacions delictives a Pujol Ferrusola i a membres de la seva família".

Impuls a la investigació

La petició ara de la Fiscalia Anticorrupció suposa un impuls a la investigació contra el fill de l'expresident autonòmic, ja que el ministeri fiscal entén que la denúncia de la dona podria suposar la comissió de fets delictius per part de Pujol Ferrusola.

María Victoria Álvarez Martín va denunciar a la Policia el mes de desembre passat diversos viatges entre els anys 2006 i 2008 a Andorra, Londres, Mèxic i l'Argentina i, respecte als del primer país, va explicar que la seva exparella va portar al maleter del seu cotxe grans quantitats de diners en bitllets de 500 euros.

Sobre els viatges a Mèxic, es va referir a inversions en la construcció d'un hotel i negocis de gestió de casinos i, sobre Londres, va indicar que va participar en una reunió com a possible inversora d'una empresa de telecomunicacions. Segons va exposar la Fiscalia després de la declaració policial, aquests fets "són representatius de dades o indicis que, si es poden concretar o ampliar, permetrien una investigació penal per presumptes delictes de blanqueig de capitals i/o delictes contra la Hisenda pública".