El portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, ha considerat positiva la cimera que ha convocat el president de la Generalitat amb les institucions que s'encarreguen del control de l'acció pública. "Qualsevol passa que vagi en la direcció de dialogar amb tots aquells que són responsables de supervisar el sistema polític i judicial ens sembla adequat, és el que pertoca al president del país, ho veiem bé", ha dit Bosch, que ha afegit que encara veuen "millor" que hagi dit que és "partidari de la transparència i que se sàpiga tot". Bosch ha explicat que el seu grup ha presentat al Congrés un proposició no de llei per instaurar llistes obertes desbloquejades.

Bosch ha donat suport a Artur Mas per convocar la cimera contra la corrupció, però encara "millor" que hagi dit "de forma molt contundent" respecte a la situació dels partits i vulgui "total transparència i se sàpiga tot", com defensa ERC.

El republicà ha tornat a demanar la dimissió de tot el govern espanyol en bloc i que Mariano Rajoy doni explicacions sobre la seva suposada comptabilitat oculta, però també ha reclamat que ho faci l'expresident del govern espanyol José María Aznar, perquè els documents publicats pel diari 'El País' afecten la seva època.

El portaveu d'ERC ha anunciat que el seu grup ha presentat una proposició no de llei perquè hi hagi llistes obertes desbloquejades perquè la ciutadania pugui votar directament aquelles persones que li semblin més idònies. Al seu parer, aquesta és una mesura de transparència que pot evitar que "persones imputades que no puguin gaudir de la confiança de la ciutadania i que no siguin les de currículum més impecable per exercir aquesta representació pública" la puguin acabar exercint.